Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Brownie z polewą toffi i orzeszkami"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 116
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 25
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 116
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 25
Składniki
Gorzką czekoladę (1 i 1/2 tabliczki) posiekaj, następnie wsyp do miski i rozpuść na parze. Miskę z czekoladą ustaw na garnku z gotującą się wodą tak, aby jej dno nie dotykało wody. Mieszając, rozpuść czekoladę.
Miskę zdejmij z garnka i wsyp cukier, miksując. Następnie przełóż majonez i dodawaj po jednym jajku – dokładnie miksując po dodaniu każdego. Dodaj ekstrakt waniliowy. Wsyp mąkę, kakao i sól. Zmiksuj wszystko do połączenia składników. Na końcu wsyp posiekaną tabliczkę czekolady i wymieszaj.
Gotowe ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia (może być np. o wymiarach 17x17 cm). Piecz brownie 30 minut w piekarniku nagrzanym do 175o C.
Wystudzone ciasto udekoruj polewą karmelową i posyp pokrojonymi drobno orzeszkami. Czas przygotowania: ok. 55 minut Cena porcji: ok. 4 zł Kalorie: porcja 360 kcalŹródło: Na żywo