Do góry

Dania główne Przepis na:

Brukselka duszona z wiejskim mięsiwem

Brukselka duszona z wiejskim mięsiwem

Autor:

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 593

Dodano:

Odsłon: 648

Brukselka w trochę innym wydaniu. Nie zmienia to faktu, że jest pyszna.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Brukselkę należy umyć i obrać ze zwiędłych liści. Zagotować osoloną wodę i wrzucić do wrzątku brukselkę. Kiedy woda ponownie zagotuje się należy odsączyć brukselkę i przelać ją zimną wodą.
    Następnie na maśle podsmażamy pokrojony w kostkę boczek i pokrojoną w talarki kiełbasę. Dodajemy brukselkę, solimy i pieprzymy. Dusimy pod przykryciem ok 35 minut.
    Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń