Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Brukselka duszona ze schabem i dynią"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Składniki
Ziemniaki obierz, miąższ dyni oczyść z pestek i włókien. Warzywa opłucz, pokrój w kostkę. Brukselki oczyść, opłucz. Cebulę obierz, grubo posiekaj. Boczek potnij w słupki, a schab w kostkę.
W garnku rozgrzej olej. Wysmaż na nim boczek. Dodaj schab, smaż dalej 2–3 minuty. Dołóż brukselki, wszystkie pokrojone wcześniej warzywa oraz listki laurowe i 3 gałązki majeranku. Całość podlej bulionem.
Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem jeszcze około 30 minut. Od czasu do czasu mieszaj.
Pozostały majeranek drobno posiekaj. Posyp nim gotowe danie. Ew. ponownie je przypraw do smaku. Podawaj z kawałkiem chrupiącej bagietki.
ok. 50 minut, 1 porcja 440 kcalŹródło: Tina