Do góry

Dania główne Przepis na:

Brukselka po włosku

Brukselka po włosku

Autor:

Przepisów i artykułów: 242 Ocena: 4204

Dodano:

Odsłon: 5102

Dla miłośników brukselki.Smaczne,aromatyczne danie.Przepis zaczerpnięty z książki "Polubić kapustę":)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Posiekane jajka i ser dobrze wymieszać ze śmietanką,przyprawić solą,pieprzem,cukrem i oregano.

  2. Odsączoną brukselkę ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym,rozłożyć na niej równomiernie sos jajeczno-serowy,posypać bułką tartą,rozłożyć kawałeczki masła i wstawić do piekarnika do 200 st na ok 15-20 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

robert24f 02 listopada 2013 jestem w szoku!!! smak rewelacyjny i prosty przepis polecam .Jes nie lubi zeli ktos nie lubi brukselki to zmieni zdanie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

loginka1 16 czerwca 2013 Chcę się przekonać do brukselki, a ten przepis jest podejrzanie smakowity :o) Jedno nieśmiałe pytanie mam, czy chodzi o jajka gotowane? Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rosse 29 września 2012 Też lubię to warzywko kapustne;)ciekawy przepis:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 28 września 2012 Ale to musi być pyszne - uwielbiam brukselkę :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń