Do góry

Dania główne Przepis na:

brukselka w bułeczce tartej

brukselka w bułeczce tartej

Autor:

Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 3744

Dodano:

Odsłon: 9965

pyszne

Składniki

  • 0,5 kg kapusty brukselki
  • 0,5 kostki masła
  • 4 łyżki bułki tartej
  • sól
  • kucharek
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Brukselkę oczyścić, wrzucić do osolonej gotującej się wody , gotować do miękkości, odcedzić, na patelni rozpuścić masło, wsypać bułkę tartą, smażyć aż złapie złoty kolor, posypać kucharkiem, dodać do bułki tartej brukselkę, dokładnie wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 23 lutego 2011 U mnie brukselka w każdej postaci ma 10 na 10 punktów.Twoja nie ma sobie równych - 20 punktów bez dwóch zdań. Dla mnie nic więcej na obiad nie potrzeba :)

23 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tolerancja 23 lutego 2011 fotka super a przepis do wypróbowania ......

23 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 23 lutego 2011 Oj jak ja lubie tak przygotowana brukselkę.W podobny sposób robie równiez młoda kapustę.

23 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagienka 23 lutego 2011 Po Polsku-maselko,bulka-pycha!!!Smak z dziecinstwa...oj dzieki Twojemu zdjeciu robie jutro brukselke!Wspaniale wyglada...okraszona ta buleczka...mmmmmm palce lizac!

23 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wika11 23 lutego 2011 Też uwielbiam w takiej postaci brukselkę, ale w innych też . Pozdrawiam.

23 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

birek 23 lutego 2011 fajne i swietnie smakuje ,uwielbiam brukselke i kalafiora w takim wydaniu

23 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

panka 23 lutego 2011 Uwielbiam brukselkę, super warzywko. Robię podobnie jak Ty. Do gotowania dorzucam maleńko cukru, na czubek łyżeczki. Apetyczna fotka:)

23 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń