Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Brukselka w łódeczkach"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 215
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34497
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 175
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 215
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34497
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 175
Składniki
Jabłka umyć, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, skropić sokiem z cytryny, by nie ściemniały, odstawić. Jogurt wymieszać z majonezem i posiekaną natką, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Brukselkę oczyścić, ugotować w osolonej wodzie ze szczyptą cukru (kolor będzie bardziej nasycony), odcedzić, wystudzić, każdą przekroić na pół, wymieszać z jabłkami, serem i połową sosu.
Ogórki umyć, przekroić wzdłuż, wydrążyć, miąższ posiekać, dodać do warzyw z sosem. Łódeczki z ogórka ułożyć na półmisku, faszerować sałatką, obsypać natką, polać resztą sosu. Przed podaniem schłodzić.
ok. 30 minut
Sos będzie ostrzejszy, jeśli dodasz 1 łyżkę musztardy sarepskiej, chrzanu albo kilka zmiażdżonych ząbków czosnku zamiast majonezu.Źródło: Twoje Imperium