Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Brukselka z boczkiem w sosie"
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Smak wiosny!
Odsłon: 694
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 688
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Smak wiosny!
Odsłon: 694
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 688
Składniki
Brukselkę obierz, umyj i posyp solą. Ugotuj w garnku na parze.
Na patelni podsmaż pokrojony w plastry boczek. Na tym samym tłuszczu zeszklij później posiekaną papryczkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
W rondelku podgrzej ocet i rozpuść w nim cukier.
Rozłóż na talerzu brukselkę z boczkiem i warzywami. Polej winnym sosem.
Czas: 45 min. 1 porcja = 330 kcal.Źródło: Kurier TV