Do góry

Dodatki Przepis na:

Brukselka z pieczarkami i ogórkami kiszonymi z patelni

Brukselka z pieczarkami i ogórkami kiszonymi z patelni

Autor:

Przepisów i artykułów: 484 Ocena: 3323

Dodano:

Odsłon: 453

Pyszne połączenie podsmażonych pieczarek, brukselki i ogórków kiszonych. Całość doprawiona min. odrobiną keczupu i posypana żółtym serem. Danie może być podawane z pieczywem lub jako dodatek do mięsa.

Składniki

  • brukselka 30 dag
  • pieczarki 30 dag
  • ogórek kiszony 3 szt
  • keczup łagodny 2 łyżki
  • masło 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • ser żółty starty 2 łyżki
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Brukselkę oczyszczamy z wierzchnich liści, wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy al dente. Odcedzamy.
    Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni na rozgrzanym maśle. Oprószamy solą i pieprzem.
    Do pieczarek dodajemy brukselkę /możemy dodać całe "główki" lub przekroić je na pół/.
    Smażymy do miękkości.

  2. Na koniec dodajemy pokrojone kiszone ogórki, keczup i doprawiamy do smaku. Smażymy jeszcze ok 2-3 min.
    Gotowe danie przekładamy na talerze i posypujemy startym żółtym serem. Podajemy na gorąco.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń