Do góry

Dodatki Przepis na:

Brukselka z sezamem

Brukselka z sezamem

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 25

Dodano:

Odsłon: 145

Bogactwo walorów zdrowotnych ukryte w małej, zielonej główce. Niestety niezbyt często gości na naszych stołach, a szkoda. Może ta odsłona brukselki przywróci ją do łask :)

Składniki

  • brukselka 60 dag
  • sezam
  • olej sezamowy
  • sól morska
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Brukselkę myjemy, obrywamy ewentualne przywiędłe lub zbyt grube listki, kroimy każdą główkę na pół. Wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy około 6 minut. Brukselka nie może być rozgotowana i zbyt miękka.

  2. Na suchej patelni prażymy sezam.

  3. Na patelni rozgrzewamy olej sezamowy, wrzucamy odsączoną brukselkę i smażymy 2-3 minuty, dodajemy sezam i smażymy jeszcze chwilę.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 04 lutego Uwielbiam brukselkę ale w takim wydaniu jeszcze nie jadłam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 03 lutego Brukselka jak dla mnie, to jedno ze smaczniejszych warzyw. W takim wydaniu z sezamem jest przepyszna, a ci, co jej nie lubią, niech się przekonają, bo warto, mniam :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń