Do góry

Przekąski Przepis na:

Bruschetta z kurkami

Przepis dnia 2012-08-25
Bruschetta z kurkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 3082

Dodano:

Odsłon: 2784

Mój facet powiedział: tego się nie powinno jeść, to się powinno wąchać:) Ale zjadł;) i jak mruczał:))))))))))))))))

Składniki

  • 1 cebula
  • kurki - nie wiem jak tu wyrazić ilość - tak, aby wystarczyło na obłożenie dwóch małych bagietek
  • pomidorki koktajlowe do dekoracji
  • zielona pietruszka
  • oliwa z oliwek
  • czosnek
  • masło
  • przyprawy
  • 1 bułka ciabata (ponieważ jest dość duża i płaska) lub kawałek bagietki przekrojonej na pół
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Najpierw rozkrojone na dwie połówki pieczywo smarujemy oliwą z oliwek i obkładamy czosnkiem pokrojonym w plasterki (cieniutkie). Będziemy je zapiekać w piekarniku pod koniec smażenia kurek. Tak, aby oba składniki były gorące:)

  2. Na rozgrzanej patelni, na maśle smażymy cebulkę. Gdy jest już szklista, dodajemy pokrojone wcześniej kurki. Kurki kroimy w paseczki:) Solimy, pieprzymy białym pieprzem. Gdy kurki są mięciutkie, wykładamy je na podgrzane kanapki (powinny być chrupiące). Posypujemy zieloną pietruszką i dodajemy pomidory koktajlowe. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ik-a 29 sierpnia 2012 Przepyszne! Jak to dobrze że niedaleko sprzedają świeże kurki ;-)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 23 sierpnia 2012 Nie dziwię się ,że mruczał , bo od samego patrzenia i wąchania dech zapiera.Dla mnie najwyższa ocena

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń