Do góry

Przekąski Przepis na:

Bruschetta z mozarellą

Przepis dnia 2011-04-06
Bruschetta z mozarellą

Autor:

Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 1654

Dodano:

Odsłon: 10190

Pyszna chrupiaca przekąska

Składniki

  • pszenna bułka
  • 2 dojrzałe pomidory
  • zabek czosnku
  • bazylia, kilka listków
  • mozarella
  • oliwa z oliwek, łyżka
  • sól, pieprz
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Bułkę pokroic, delikatnie skropić oliwą, upiec na złoto z jednej strony. Grzanki odwrócić, położyć po plasterku mozarelli. Piec aż ser się rozpuści.

  2. Pomidory pokroić w drobną kostkę (wcześniej można sparzyć i obrać ze skórki), dodać posiekaną bazylię, przetarty ząbek czosnku, polać oliwą, doprawić solą i pieprzem.

  3. Na gorące grzanki nakładać porcję pomidorów. Ja użyłam jeszcze czerwonej cebulki, bo lubię intensywne smaki, ale nie jest to konieczne.

  4. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Boschka 06 kwietnia 2011 zapachniało mi Toskanią.... ehhhh.... ;-))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

salsia 09 czerwca 2010 Pychotka!!! Ja jeszcze proponuję zamiast oliwy z oliwek balsamicznym Glaze

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

coorp 21 maja 2010 Na pewno wyśmienicie smakuje. Wygląd wspaniały, a przecież jemy także wzrokiem :-) 10/10!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

coorp 21 maja 2010 Na pewno wyśmienicie smakuje. Wygląd wspaniały, a przecież jemy także wzrokiem 10/10!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

AvaGardner 19 maja 2010 Uwielbiam brushchette! najlepsza przystawka! super:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń