Do góry

Przekąski Przepis na:

Bruschetta z Pomidorami.

Bruschetta z Pomidorami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 284 Ocena: 3630

Dodano:

Odsłon: 3082

Włoska przekąska w mojej wersji,jest tak ciepło ostatnio,że już nie wiadomo co jeść,chyba przejdę na dietę ;-)

Składniki

  • 12 kromek
  • bagietka
  • 2 łyżki masła
  • ząbek czosnku
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • odrobina soku z cytryny
  • duży pomidor
  • ser feta
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku
  • odrobina oliwy
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Bagietkę pokroić na małe kromki pod skosem.
    Masło wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekaną natką pietruszki oraz odrobiną soku z cytryny,posmarować nożem tak przygotowanym masłem każdą kromkę bagietki i ułożyć na blaszce do pieczenia.

  2. Wstawić do piekarnika na ok.10 min.
    Piec w temp.190 C.
    Pomidora sparzyć i obrać ze skórki,pokroić w drobną kosteczkę,odlać wodę,przyprawić solą i pieprzem,wrzucić natkę pietruszki oraz pokrojoną w kosteczkę fetę,całość skropić oliwą,wymieszać i nakładać na upieczone kromki bagietki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń