Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na szybką przystawkę, wyrazistą, nadającą się na różne okazje.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 259
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 370
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 428
Polecam.
Odsłon: 813
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 259
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 370
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 428
Polecam.
Odsłon: 813
Składniki
Anchois po wyjęciu z puszki osączyłem, pokroiłem na małe kawałki. Oliwki i kapary posiekałem, ząbek czosnku przecisnąłem przez praskę. Dodałem brandy, otartą skórkę z cytryny, a także sok wyciśnięty z cytryny, musztardę. Doprawiłem do smaku szczyptą soli i pieprzem. Całość ponownie posiekałem, dodałem porcjami oliwę. Gotową tapenadę przełożyłem do miski, przykryłem i wstawiłem do lodówki na godzinę. Kromki pełnoziarnistego pieczywa natarłem czosnkiem, skropiłem oliwą, nałożyłem na nie pastę. Zapiekałem 5 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C.