Do góry

Przetwory Przepis na:

Brzoskwinie, nektaryny w syropie

Brzoskwinie, nektaryny w syropie

Autor: vagant

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 79

Dodano: 12.08.2012

Odsłon: 12055

Smaczniejsze, niż z puszki.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Brzoskwinie obrać ze skórki, przekroić na połówki, usunąć pestki. Zagotować wodę z cukrem. Ilość cukru można regulować w zależności od upodobań.

  2. Brzoskwinie układać w słoikach, zalewać syropem. Pasteryzować 15 minut.

  3. Praktyczna rada. Ponieważ brzoskwinie dosyć szybko ciemnieją, obieram je prosto do słoików i każdy napełniony od razu zalewam syropem i zakręcam.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

vagant 19 sierpnia 2012 Próbowałam, ale zmieni trochę smak brzoskwiń.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

glazter2007 18 sierpnia 2012 Przydałaby się odrobina soku z cytryny lub kwasku cytrynowego by brzoskiwnie nie ciemniały . Pozdrawiam .

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń