Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Brzoskwiniowe ciasto"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 724
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 88
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 724
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 88
Składniki
Masło rozpuścić w rondelku, wystudzić, wymieszać z pokruszonymi herbatnikami, zagnieść jak ciasto, masą wyłożyć boki i dno keksówki wyłożonej folią spożywczą. Wstawić do lodówki na godzinę.
Owoce odsączyć z syropu. Połowę brzoskwiń pokroić w kostkę, resztę w plasterki.
Wiśnie też podzielić na pół. Jedną część odłożyć, drugą zmiksować na gładko. Żelatynę dokładnie rozpuścić w 100 ml ciepłej wody, potem dobrze wystudzić, żeby po dodaniu do śmietanki nie pojawiły się w niej grudki.
Śmietankę dobrze schłodzić, ubić na sztywno, dodając stopniowo cukier waniliowy i cukier puder oraz rozpuszczoną żelatynę. Wymieszać z musem wiśniowym, dołożyć wydrylowane wiśnie i kostkę brzoskwiniową.
Masę śmietankowo-owocową rozłożyć na schłodzonym kruchym spodzie, wygładzić, wierzch udekorować plasterkami brzoskwiń. Wstawić na noc do lodówki.Źródło: Twoje Imperium