Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Brzoskwiniowe rożki"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Masło utrzyj z cukrami, dodaj marcepan, żółtko, szczyptę soli i wymieszaj. Dodaj połowę mąki i zagnieć, dodaj resztę mąki i wyrób gładkie ciasto. W folii spożywczej włóż je na godzinę do lodówki.
Brzoskwinie obierz i pokrój w paski. Ciasto potnij na 30 części, rozwałkuj na koła (ok. 8 cm), ułóż na blasze do pieczenia i wstaw na 15 min do lodówki.
Połóż łyżeczkę dżemu i brzoskwinię na każdym kole, zlep brzegi. Piecz 25 min w 160oC. Posyp pudrem.
Czas przygotowania: 45 minut (bez chłodzenia). Poziom: średniŹródło: TV14