Do góry

Desery Przepis na:

Brzoskwiniowiec

Brzoskwiniowiec

Autor: ewa4

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 39

Dodano: 27.05.2010

Odsłon: 19950

Placek jest bardzo pyszny! Polecam :D

Składniki

  • 1 puszka brzoskwiń
  • 1 margaryna
  • 2 budynie śmietankowe
  • 2 galaretki brzoskwiniowe
  • 0,5 litra śmietany kremówki
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki żelatyny (rozpuścić w 1/2 szklanki wody)
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Umiec biszkopt według własnego uznania.

  2. Z brzoskwiń odlać sok i dolać wody aby w sumie był 1 litr, dodać 2 łyżki cukru, trochę odlać do wymieszania budyniu. Resztę zagotować i wlać rozpuszczony bydyń, w gorącą masę włożyć kostkę margaryny i wsypać 2 galaretki, włożyć pokrojone w kostke brzoskwinie, wszystko wymieszać i włożyć na biszkopt.

  3. Po ostygnięciu masy wkładany ubitą śmietanę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agazolza 13 kwietnia 2011 Upiekłam i mogę powiedzieć, że ciasto bardzo wszystkim smakowało. Polecam! :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

oceania202 05 czerwca 2010 Swietne ciasto ...nie jest ''drogie"..nie jest zbyt slodkie no i nie jest pracochlonne!!!!.Ewo4 dzieki Ci za przepis! Pozdrawiam.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ema1 30 maja 2010 Dzieki za odp napewno niebawem zagosci na moim stole.Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ewa4 29 maja 2010 Tak żelatyna jest to bitej śmietany :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ina000 28 maja 2010 hmm, wygląda smakowicie, do ulubionych :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ema1 28 maja 2010 A te 2 lyzeczki zelatyny to do bitej smietany?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Agunkaa 27 maja 2010 Faktycznie latwe do zrobienia i pysznie wyglada,tez zrobie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń