Do góry

Desery Przepis na:

Brzoskwiniowiec kokosowy

Brzoskwiniowiec kokosowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1624

Dodano:

Odsłon: 11624

Wymyslilam to ciasto bo nie wiedzialam co mam zrobic z konfiturami z brzoskwin ktore robilam w zeszlym roku i musze przyznac ze byl to dobry pomysl, polecam wyprobowac !

Składniki

  • Na ciasto:
  • maslo 250 g
  • smietana 100 ml
  • zoltka 2 szt
  • maka 500 g
  • proszek dopiecznia 1 lyzeczka
  • na krem:
  • konfitura brzoskwiniowa okolo 600 ml
  • budyn waniliowy gotowy lub samemu przygotowany 300 ml
  • kokos 100 g
  • bialka 2 szt (zostaly z ciasta)
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Skladniki na ciasto zagniesc i wlozyc na gdzine do lodowki, w tym czasie przygotowac krem i owoce,

  2. ja mialam konfiture ktora miala kawaki owocow oraz czesc plynna wiec oddzielilam pol szklanki czesci plynnej, a ja pozniej wykorzystalam, a chodzilo o toby nie byla za plynna masa owocowa, nastepnie przygptpac krem, ubic dwa bialka n sztywno i dodawac do nich po lyzce zimny budyn ic na puszysta mase, pod kniec dodajac zmielony kokos

  3. z lodowki wyjac polowe ciasta rozwalkowac rozlozyc na dnie formy , na niego wylozyc owoce, a na nie mase budyniowa, rozwalkowac druga czesc ciasta i rozlozyc na gorze, ciasto piec godzine w 180 stopniach,

  4. po wyjeciu z pieca jeszcze ciaple posmarowac po gorze bardzo cienka warstwa pozostawionej plynej konfitury i posypac kokosem, zostawic najlepiej cala noc w chlodnym miejscu, by ciasto nawilglo od owocow i kremu, smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wioleta333 24 maja 2010 super ciasto też takie robię ciasto kruche, konfitura,kruszanka pycha...

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wioleta333 24 maja 2010 śliczny placuszek też taki robię z konfituramii z kruszanką pycha polecam.....

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 24 maja 2010 Brzmi apetycznie, kolorowo i dekoracyjnie wygląda, choć chyba konfitura brzoskwiniowa trochę "wycieka". A co to znaczy 300 ml budyniu? Zwykły budyń przygotować w 300 ml mleka czy zrobić tradycyjnie w 0,5l mleka i odmierzyć 300 ml ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń