Do góry

Desery Przepis na:

brzoskwiniowo - twarogowe sakiewki

brzoskwiniowo - twarogowe sakiewki

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 781

Dodano:

Odsłon: 5206

przepyszny słodki brzoskwioniowo-twarogowy farsz w cieście francuskim...

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Brzoskwinie z puszki dokładnie odcedzić z soku. zgnieść (nie mikserem) razem z twarogiem, dodać cukier puder i cukier waniliowy. Z ciasta francuskiego wykrywać kwadraty, układać farsz i dobrze zlepiać w sakiewki. Piec około 20 min. w 200 stopniach. smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

lula21 01 marca 2010 Rewelacja;) fantastyczny pomysł z tymi sakiewkami

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kokalala 07 lutego 2010 jak gęsty wyjdzie farsz zalezy od twarożku.
pozdr.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 07 lutego 2010 Musze jeszcze dodać, że bardzo smakowały mojemu mężowi, prawie się pogniewał, że nie napisałam o tym w e wcześniejszym komentarzu, więc pisze teraz.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 07 lutego 2010 Dzisiaj zrobiłam,ale do zmiksowanych brzoskwiń z twarożkiem dołożyłam małe cząstki brzoskwiń i dodałam Śmietanfix, bo masa była troszkę za rzadka. W smaku wyszły PYSZNE. Dzięki za pomysł. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 05 lutego 2010 Po prostu niebo w gębie. Zrobie w niedziele na deser.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 05 lutego 2010 Hmm, samo połączenie sera i brzoskwiń jest gwarancją czegoś pysznego. :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń