Do góry

Desery Przepis na:

Brzoskwiniowy sernik na zimno

Brzoskwiniowy sernik na zimno

Autor:

Przepisów i artykułów: 484 Ocena: 3315

Dodano:

Odsłon: 333

Sernik na zimno o brzoskwiniowym smaku z dodatkiem czekolady na spodzie z biszkoptów. Szybki w wykonaniu ale trochę musi się chłodzić w lodówce:)

Składniki

  • serek homogenizowany waniliowy 500 g
  • galaretki brzoskwiniowe 2 szt
  • mleko 1 szklanka
  • śnieżki /lub inny usztywniacz do śmietany/ 2 op
  • czekolada 10 dag
  • na wierzch:
  • galaretka przeźroczysta /lub cytrynowa/ 1 szt
  • brzoskwinie z zalewy 5 szt
  • zalewa z brzoskwiń 0,5 szklanki
  • biszkopty na spód formy
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na spodzie formy wykładamy biszkopty.
    Galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w o,5 l wrzątku i odstawiamy do wystudzenia. Schłodzone mleko ubijamy z śnieżką a następnie /ciągle ubijając/ małymi porcjami dodajemy serek homogenizowany. Gdy składniki się połączą dodajemy wystudzoną galaretkę, posiekaną na kawałki czekoladę i dokładnie miksujemy. Gotową masę serową przekładamy na biszkopty, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki na godzinę.
    1,5 szklanki wody zagotowujemy z zalewą brzoskwiniową a następnie mieszamy z galaretką cytrynową /lub przeźroczystą/. Odstawiamy do wystudzenia. Brzoskwinie kroimy w plastry, układamy na masie serowej i zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki na dwie godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń