Do góry

Dodatki Przepis na:

Buchty maślane z konfiturą

Buchty maślane z konfiturą

Autor: Tradycyjna_Kuchnia

Przepisów i artykułów: 2008 Ocena: 10154

Dodano: 24.05.2017

Odsłon: 5401

Pyszna bułeczka na śniadanie.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Drożdże pokruszyć do miseczki, zalać 50 ml ciepłego mleka z łyżeczką cukru i 2 łyżkami mąki, zamieszać i odstawić w ciepłe miejsce na 10 minut. Następnie dosypać resztę mąki, wbić żółtka, wlać resztę mleka i rozpuszczone, ostudzone masło z cukrem. Dokładnie wyrobić ręką, przykryć ściereczką i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi objętość, urywać po kawałku, wkładać nadzienie i formować bułeczki. Ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem, piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Podawać z kakao lub kawą zbożową z mlekiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń