Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Buchty z węgierkami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 63
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 65
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 127
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 63
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 65
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 127
Składniki
<strong>Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina</strong>
Drożdże, łyżeczkę cukru i dwie łyżeczki mąki wymieszaj z 50 ml letniego mleka. Odstaw na 15 min w ciepłe miejsce. Margarynę stop, ostudź. Mąkę przesiej, dodaj żółtka, wlej margarynę, dodaj wyrośnięty rozczyn, resztę mleka i cukru, wyrób gładkie ciasto. Odstaw do wyrośnięcia.
Śliwki wypestkuj, pokrój na kawałki. Ciasto ponownie zagnieć, uformuj kulki, każdą spłaszcz. Ułóż śliwki, zlep, uformuj bułeczki. Ułóż jedną obok drugiej w tortownicy o śr. 27 cm. Piecz ok. 30 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie