Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 106
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 438
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32602
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 71
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 102
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 106
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 438
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32602
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 71
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 102
Składniki
Do miski wsyp mąkę. Zrób dołek i dodaj pokruszone drożdże, zasyp połową cukru, wlej połowę ciepłego mleka i wymieszaj. Odłóż na około 20 minut, aż rozczyn podrośnie.
Po tym czasie dodaj pozostałe składnik i wyrób gładkie ciasto. Odstaw na 2 godziny i uformuj kulki. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia. Boki wysmaruj tłuszczem i ułóż kulki ciasta blisko siebie. Piecz w temp. 190°C przez 25 minut.Źródło: Na żywo