Do góry

Desery Przepis na:

Budyń bananowy

Budyń bananowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 625 Ocena: 8960

Dodano:

Odsłon: 1549

nigdy nie jadłam bananowego budyniu kupnego, więc nie mam porównania ale ten jest pyszny, delikatny, meeega bananowy i przede wszystkim bez konserwantów i barwników :-)

Składniki

  • banan duży 1,5
  • mleko 2 i 1/4 szkl.
  • mąka ziemniaczana 3 płaskie łyżki
  • woda 1/3 szkl.
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Banana zmiksować blenderem z mlekiem, zagotować. Mąkę rozrobić z wodą i wlewać do bananowego mleka ciągle mieszając. Gotować jeszcze ok. 1 min. aż budyń zgęstnieje, przelać do miseczek. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pesto 24 października 2013 Który budyń bananowy ma konserwanty albo sztuczne barwniki? Podpowiem: żaden. Oczywiście, taki domowy jest dużo lepszy, bo ma błonnik i witaminy, no i pyszny smak nie przetworzonego banana, ale sugerowanie że sklepowe mają konserwanty lub sztuczne barwniki to mijanie się z prawdą ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń