Do góry

Desery Przepis na:

Budyń Jaglany z dodatkiem WPC

Budyń Jaglany z dodatkiem WPC

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 29

Dodano:

Odsłon: 124

Jest to budyń z dodatkiem odżywki białkowej . Wyśmienity deser po intensywnym dniu lub treningu i nie tylko. Kaloryczność to ok 150 kcal na porcję bez dodatków. W tym Białko o 10 g/ Węglowodany 20 g / Tłuszcze 3g

Składniki

  • kasza jaglana 100 g
  • Mleko 2% 200 ml
  • woda 50ml
  • Odżywka białkowa ( waniliwowa, śmietankowa itp.) jedna miarka ( 30g )
  • Owoce, czekolada, orzechy, wiórki kokosowe, kto co lubi do wyboru
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Opłukaną kaszę jaglaną gotujemy w wodzie ok tak żeby przykryć kaszę.
    Gotujemy aż kasza zmięknie ok 10-15 minut.

  2. Odcedzamy i gotujemy na naszym mleku 200 ml, gdy mleko się zagotuje dolewamy wodę 50 ml. Gotujemy jeszcze 5 minut i mieszamy żeby na się nie przypaliło.

  3. Kaszę z mlekiem odstawiamy z palnika i dosypujemy odzywkę białkową.
    wszystko miksujemy na jednolitą masę.

  4. Przelewamy do salaterek. Czekamy do wystygnięcia i dodajemy owoce, czekoladę itp

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń