Do góry

Desery Przepis na:

Budyń jaglany z musem malinowym

Budyń jaglany z musem malinowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 54 Ocena: 300

Dodano:

Odsłon: 448

Maliny są dla mnie typowym skarbem lata. Oczywiście możemy je zamrozić ale to już nie ten sam smak. W wersji z kaszą jaglana przypadły mi zdecydowanie do gustu. W budyniu nie ma ani grama cukru - oprócz tego z owoców. Polecam również dla dzieci.

Składniki

  • 6 łyżek kaszy jaglanej
  • 1 szklanka mleka 3,2%
  • 1 banan
  • 150 g malin
  • 1 nektarynka
  • Borówki
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kaszę jaglaną przelewamy wrzątkiem na sitku. Następnie gotujemy do miękkości w 2/3 szklanki mleka. Kasza wchłonie nam całe mleko. Po ugotowaniu dolewamy resztę mleka (ciepłego lub zimnego), dodajemy kawałki banana i blend ujemy na gładki krem. Maliny miksujemy na mus. W słoiczku lub pucharku układamy warstwami: budyń, mus malinowy, budyń, mus malinowy. Wierzch dekorujemy ulubionymi owocami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń