Do góry

Desery Przepis na:

Budyń kawowy

Budyń kawowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 2044 Ocena: 10859

Dodano:

Odsłon: 220

Smaczności na talerzu.

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mleko zagotować, dodać kawę, wymieszać i chwilę podgotować. Następnie przestudzić i przecedzić przez gęste sito. Odlać ¾ całości, wymieszać z mąką i gotować bardzo powoli do zgęstnienia- stale mieszając. Wlać pozostałe mleko, dodać cukier, doprawić solą do smaku, ponownie zagotować i podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń