Do góry

Desery Przepis na:

Budyń kawowy jaglany

Budyń kawowy jaglany

Autor:

Przepisów i artykułów: 618 Ocena: 8849

Dodano:

Odsłon: 7146

smaczny i zdrowy deser lub drugie śniadanie. kremowy, bardzo kawowy, polecam :-)

Składniki

  • kasza jaglana 1/2 szkl.
  • mleko 2 szkl.
  • sól szczypta
  • cukier 2 łyżki
  • kaswa rozpuszczalna 1 i 12 łyżki
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kaszę jaglaną należy dobrze wypłukać na sitku i wsypać do garnka z mlekiem, dodać sól i gotowac na małym ogniu ok. 20 min. aż kasza całkiem zmięknie. Dodać cukier i zmiksować blenderem na gladką masę. Odłożyć 3 łyżki, a do reszty dodać kawę rozpuszczalną. Zmiksować ponownie blenderem. Budyń kawowy wyłozyć do szklanki lub miseczki, na wierzch wyłozyć jasny budyń. Wystudzić, schłodzic w lodówce. Podawać z ulubionymi owocami. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń