Do góry

Desery Przepis na:

Budyń mocno kokosowy

Przepis dnia 2010-07-02
Budyń mocno kokosowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 7132

Dodano:

Odsłon: 18083

nie tylko budyniem z torebki żyje człowiek

Składniki

  • 250 ml mleka kokosowego
  • 250 ml mleka zwykłego
  • 3 łyżki wiórek kokosowych zwykłych
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 kopiata łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki cukru (ilość można dopasować do samego siebie)
  • 2 łyżki wiórek kokosowych uprażonych na suchej patelni
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z mleka zwykłego odlać 1/2 szkl. i rozpuścić w nim mąkę ziemn. Resztę obu mlek zagotować w rondlu z pozostałymi składnikiami ( z wyjątkiem uprażonych wiórek). Do gotującej się zawartości rondla wlać mleko z mąką i gowtować jeszcze 2min.

  2. Gotowy bydyń posypać uprażonymi wiórami kokosowymi.

  3. Smacznego - mnie najbardziej smakuje mocno schłodzony z lodówki ale są w domu i amatorzy gorącego deseru.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ania78 19 czerwca 2011 Świetny przepis. Właśnie go wcinamy. Jest pyszny, niebo w gębie :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

hanka78 19 czerwca 2011 Na pewno pyszny. Można wykorzystać jako masę do ciasta.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wanilia 01 lipca 2010 właśnie przed chwilą zrobiłam i musze powiedzieć ze był pyszny:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nowalijka 25 czerwca 2010 Uwielbiam kokos muszę wypróbować tylko jakoś nigdy mi mleko kokosowe nie wpadło w oko, muszę wyszukać. A tak na marginesie ja budyń jem tylko gorący. Dodaje do ulubionych. Jak zrobię napisze jak mi smakowało.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń