Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
deser lub drugie śniadanie. pysznie, szybko, zdrowo :-)
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 106
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 438
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32602
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 71
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 102
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 106
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 438
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32602
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 71
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 102
Składniki
Kaszę przelać na sitku gorącą wodą. Do garnka wlać wodę, delikatnie osolić i wrzucić kaszę, gotowac na małym ogniu tak długo aż kasza się ugotuje i wciągnie całą wodę (ok. 15 min.). Wlac mleko, dodać cukier i zmiksowac blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Przełożyć do miseczki lub słoiczka. Jabłka obrac, pokroić na kawałki i podsmażyć na patelni, dodając cynamon i cukier. Dodać orzechy i podsmażyć krótką chwilę. Jeszcze ciepłe jabłka wyłożyć na budyń.
Smacznego!