Do góry

Dania główne Przepis na:

Budyniowe naleśniki

Budyniowe naleśniki

Autor:

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 478

Dodano:

Odsłon: 16336

Budyniowe naleśniki – jak dla mnie hit, odkrycie wśród wszystkich moich ostatnich przepisów!

Składniki

  • 3 jajka
  • 2 łyżki cukru
  • 2 budynie waniliowe po 40 g każdy (proszek)
  • 4 łyżki mąki
  • 200 ml mleka
  • 200 ml wody gazowanej
  • 2 łyżki oleju + odrobina do smażenia
  • dżem wiśniowy
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Do wysokiego naczynia wbijamy jajka, dodajemy cukier, olej, budynie (proszek), mleko, wodę gazowaną, mąkę. Całość miksujemy dosłownie 15 sekund aby jedynie składniki się połączyły. Smażymy z dwóch stron na odrobinie oleju. Podajemy z ulubionym dżemem, konfiturą, nutellą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rosynka 13 października 2017 Mysle ze musza byc pyszne! Zabieram przepis i dziekuje!

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń