Do góry

Śniadania Przepis na:

Budyniowe naleśniki dla początkujących

Budyniowe naleśniki dla początkujących

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 43

Dodano:

Odsłon: 7921

Idealne dla osób, które mają tendencję do przypalania naleśników lub problemy z przywieraniem ciasta. Tych budyniowych nie da się zepsuć :) Do naleśników ze zdjęcia użyłam budyniu karmelowego.

Składniki

  • 2 jajka
  • opakowanie budyniu w proszku 45g
  • 2 łyżki mąki ryżowej (lub innej)
  • 1/2 szklanki mleka
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Przed pierwszym naleśnikiem można delikatnie posmarować patelnię papierowym ręcznikiem nasączonym odrobiną oleju. Jeśli mamy dobrą nieprzywierającą patelnie, krok ten można pominąć.

  2. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i rozlewać na patelnię jak zwykłe naleśniki.

  3. Aby otrzymać naleśniki w innym kolorze i o innym aromacie można wybrać inny smak budyniu - czekoladowy, malinowy, biszkoptowy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

SlodkoSlodka83 20 lutego Fajne,robię inaczej budyniowe,ale co kucharka to inny przepis :-)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń