Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Budyniowe placki z truskawkami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 87
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 110
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 87
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 110
Składniki
Izabela Daniell z Połczyna Zdroju
30 min • Porcja 210 kcal • Koszt porcji 1,50 zł • Przepis na 5-6 porcji
W misce mieszam jogurt naturalny, mleko i jajka. W drugiej misce – mąkę z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia oraz budyniami. Suche przesypuję do miski ze składnikami mokrymi i miksuję całość na gładką masę.
Rozgrzewam patelnię (można ją lekko posmarować olejem), kładę na niej łyżką ciasto. Smażę je z obu stron na rumiano, posypuję truskawkami.Źródło: Kobieta i życie