Do góry

Desery Przepis na:

Budyniowe półksiężyce-kruche,szybkie i pyszne

Budyniowe półksiężyce-kruche,szybkie i pyszne

Autor:

Przepisów i artykułów: 166 Ocena: 4019

Dodano:

Odsłon: 2695

świetny przepis na kruchutkie ciasteczka półksiężyce z dodatkiem budyniu czekoladowego (proszku),który nadaje im bardzo fajny smak.

Składniki

  • -225g mąki pszennej tortowej
  • -100g miękkiego masła lub margaryny
  • -5 płaskich łyżek cukru
  • -1 budyń czekoladowy bez cukru 40g
  • -2 żółtka
  • -4 łyżki mleka
  • DODATKOWO -cukier puder do posypania
5-6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki dajemy do miski-miksujemy je,a potem zagniatamy gładkie ciasto. Można podsypać troszkę mąką.


  2. Z ciasta formujemy rożki,półksiężyce.
    Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  3. pieczemy około 15-20 minut w temp 180 stopni.
    Ciasteczka troche podrosną.
    Po ostudzeniu lekko stwardnieją. Posypujemy je cukrem pudrem.
    Są pyszne,kruche i lekko czekoladowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 02 listopada 2017 Fajne ciacha i jak czytam szybkie do zrobienia, więc to coś dla nas :)

Czekam na 'tort szachownica', bo zwalił mnie z fotela xD
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń