Do góry

Desery Przepis na:

Budyniowy jabłecznik

Budyniowy jabłecznik

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 20

Dodano:

Odsłon: 804

Czasem dobry smak tkwi w prostych składnikach, tak jest w tym przypadku, klasyka jabłka,cynamon, kruche ciasto i czekoladowy budyń.

Składniki

  • 2 budynie czekoladowe na 3/4 litra
  • litr mleka
  • kostka margaryny
  • 3 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 kg jabłek
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ubijamy jajka z cukrem, dodajemy mąkę, proszek i margarynę, wyrabiamy. Gotujemy budyń, większą część ciasta rozkładamy na blachę za pomocą łyżki maczanej w gorącej wodzie. Wykładamy jabłka obrane i pokrojone w duże plastry. Zalewamy gorącym budyniem,na wierzchu rozkładamy startą na tarce pozostałą część ciasta. Pieczemy ok. godziny, po wystudzeniu możemy posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń