Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bukiet sałat z ziołami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 173
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 152
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 85
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 173
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 152
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 85
Składniki
Mieszane sałaty op łucz starannie pod bieżącą wodą i osusz w specjalnej wirówce lub na papierowym ręczniku kuchennym. Większe listki porwij na kawałki. Przełóż do dużej miski.
Marchewkę obierz i opłucz, pokrój w zapałkę lub zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Umytą paprykę przekrój na pół. Usuń gniazda nasienne, miąższ cienko poszatkuj. Obierz połówkę białej rzodkwi, miąższ posiekaj. Opłucz i osusz garść ziół (natka, bazylia). Poobrywaj listki.
Do miski z sałatą dodaj posiekaną marchew, paprykę, rzodkiew oraz listki ziół. Wsyp starty lub pokrojony na cienkie płatki parmezan. Całość starannie wymieszaj. Odstaw do lodówki.
Małą bagietkę pokrój w kostkę, obsmaż na 2 łyżkach oleju. Grzanki dodaj do sałatki.
Zrób sos: połącz śmietanę z mlekiem, wsyp umyty i drobno posiekany koperek. Dopraw do smaku octem, solą oraz pieprzem. Podawaj do sałatki.
czas ok. 25 min; porcja – 250 kcal, cena 2,90 złŹródło: Świat kobiety