Do góry

Dania główne Przepis na:

Bukiet warzyw

Bukiet warzyw

Autor:

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 4114

Dodano:

Odsłon: 296

Letni obiad mojej mamy

Składniki

  • U mnie: 30 dag fasolki szparagowej, 2 łyzki byłki tartej, łyżka masła
  • Ziemniaki, sos: jogurt, czosnek, sól, pieprz, szczypior
  • Mizeria: 3 ogórki, 2 łyzki smietany, sól i pieprz
  • Cukinia, bułka tarta, mąka, jajo, oej do smażenia
  • Pomidorki,cebula, oliwki, mozarelki, oliwa, sok z cytryny, sól
  • Buraki 3 szt, cebula, ocet balsamiczny, oliwa, sól i pieprz, cukier
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Na obiad- bukiet warzyw- powinny składać się sezonowe warzywa, których teraz mamy obfitość. Można użyć dowolnych ulubionych warzyw, ważna jest różnorodność.

    Cukinie opanierowałam i usmażyłam jak schabowe.

    Mieszankę pomidorków pokroiłam skropiłam oliwą i cytryną, dodałam cebulę, oliwki i mozarelki, doprawiłam sola i pieprzem.

    Buraki ugotowałam w mundurkach, pokroiłam z cebulą i doprawiłam octem balsamicznym, oliwą, solą, pieprzem i cukrem:

    https://smaker.pl/przepis-buraczki-obiadowe,164900,fafiatko.html

    Ziemniaki w mundurkach ugotowałam i polałam sosem jogurtowo czosnkowym ze szczypiorem, solą i pieprzem.

    Ogórki pokroiłam na plasterki, wymieszałam ze śmietaną i doprawiłam solą i pieprzem.

    Fasolkę szparagową ugotowałam i posypałam przyrumienioną bułką tartą z masłem.


  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (25)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń