Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna sola w bukiecie warzyw. Na parze, więc zdrowo i jednogarnkowo. Ryby zwykle przyrządzam w piątki, bo wtedy w sklepach są świeże dostawy. Patrzę która dobrze wygląda i kombinuję jak najlepiej smakuje :) Sola trochę kosztuje, ale podana w takim bukiecie nie wydaje się kosztownym daniem.
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 883
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 311
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 295
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 883
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 311
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 295
Składniki
Odcinam różyczki brokuła i dokładnie myję. Marchew i pietruszkę obieram, dokładnie myję i temperówką do warzyw ścinam średnio cienkie postrzępione fragmenty. Robię to szybko, więc kształty są różne i fantazyjne.
Układam warzywa i rybę w garnku do gotowania na parze, dorzucam gałązkę świeżego rozmarynu. Gotuję 15-20 minut - lubię średniotwarde - al dente.
Przekładam na talerz szeroką łopatką. Uważam na rybę bo jest bardzo delikatna i potrafi się rozpaść, warzywa jeśli za bardzo zmiękną, podobnie. Doprawiam świeżo zmielonym pieprzem (nie solę, bo sól zabija różnorodność smaków warzyw). Delektuję się widokiem i smakiem tak prostej, łatwej, szybkiej, zdrowej potrawy ...mmm:)