Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne bułeczki, łatwe i szybkie w wykonaniu zwarte, nie kruszą się i są bardzo mięciutkie. Średnio wychodzi 8-9 bułeczek.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 265
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 374
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 461
Polecam.
Odsłon: 824
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 265
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 374
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 461
Polecam.
Odsłon: 824
Składniki
w szklanej misce umieściłam kolejno: mleko, woda, masło, sól, cukier, mąki, sezam, drożdże wszystko wymieszałam i odstawiłam na kaloryfer do wyrośnięcia, tak aby podwoiło swoją objętość zagniotłam wyrośnięte ciasto ponownie i podzieliłam na 9 części, uformowałam bułeczki, posypałam mąką, nacięłam i pozostawiłam pod ściereczką do ponownego wyrośnięcia pod ściereczką ale już na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia piekarnik nastawiłam na 200 stopni i dodatkowo umieściłam naczynie żaroodporne z wodą, żeby nawilżyć piekarnik, piec około 20 - 25 minut, na złoty kolor Smacznego!