Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to jedna z tych przekąsek, która sprawdza się na każdej imprezie.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 309
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 399
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 601
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 309
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 399
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 601
Składniki
Rozpuszczamy drożdże i cukier w szklance ciepłej wody i odstawiamy na 10 minut.
W misce mieszamy mąkę z solą i stopniowo dodajemy rozpuszczone drożdże, rozrabiając ciasto widelcem. Dodajemy oliwę z oliwek i łączymy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Przekładamy ciasto na blat i ugniatamy, aż stanie się elastyczne i gładkie. Ponownie wkładamy ciasto do miski, przykrywamy folią spożywczą i zostawiamy na 30-60 minut.
Wymieszaj koncentrat pomidorowy z wodą, bazylią, solą i pieprzem.
Po wyrośnięciu ciasta dzielimy je na małe kulki, a następnie rozwałkowujemy na niewielkie placki. Placki smarujemy sosem pomidorowym, nakładamy salami, ser mozzarella i zamykamy.
Tak przygotowane kulki skrapiamy oliwą z oliwek, posypujemy oregano i wkładamy do rozgrzanego na 250 stopni piekarnika. Bułeczki gotowe będą w 5-10 minut.