Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pachnące bułeczki idealne do kawy, na wycieczkę i na drugie śniadanko do pracy lub szkoły
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 528
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1414
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 114
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 391
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 528
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1414
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 114
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 391
Składniki
Przygotować zaczyn drożdżowy - pół szklanki mleka podgrzać (ma być letnie), dodać łyżkę cukru i drożdże. Odstawić na ok. 10-15 minut. Do miski wsypać mąkę, wlać porośnięte drożdże. Dodać jajka, olej, cukier i pozostałe mleko. Wymieszać na jednolita masę. Odstawić na ok 15 minut. Przygotować blat /stolnicę oproszona mąką.
Przygotować nadzienie - ser wymieszać w misce z pozostałymi składnikami. W tym czasie blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Ciasto wyłożyć na blat. podzieli na trzy części. Pierwszą rozwałkować na grubość kilku milimetrów . Wyłożyć na środek 1/3 masy serowej, rozsmarować i zwinąć w rulon (jak roladę). Następnie nożem odkrawać plastry i układać na płasko na blasze. Pozostawić na kolejne 15-30 minut. Można po wierzchu posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec ok. 20 minut w temp. 180 - 190 stopni. Tak samo postępować z pozostałym ciastem i serem.