Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bułeczki dyniowe"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 810
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 50
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9187
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 810
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 50
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9187
Składniki
Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i imbirem. Dodaj posiekane masło i palcami zagnieć je z mąką, aby powstały kluseczki. Pod koniec mieszania dodaj cukier puder. Pośrodku zrób wgłębienie, wlej roztrzepane jajko i mleko oraz przełóż purée z dyni. Połącz , zagniatając je czubkiem noża.
Przełóż ciasto na podsypany mąką blat i zagnieć rękami. Zroluj ciasto na wałek grubości ok. 2,5 cm i pokrój na kawałki długości ok. 5 cm. Przełóż je do natłuszczonej formy.
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Wstaw bułeczki i piecz ok. 20 minut lub do czasu, gdy się zezłocą. Po upieczeniu wyjmij z piekarnika i ostudź. Najlepiej smakują jeszcze lekko ciepłe, z masłem i miodem.Źródło: Olivia