Do góry

Przekąski Przepis na:

Bułeczki faszerowane mięsem

Bułeczki faszerowane mięsem

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 981

Dodano:

Odsłon: 7237

Megamięsne.

Składniki

  • bułeczki, 6 szt
  • mięso mielone wieprzowo-wołowe, 0,5 kg
  • cebula, 1 szt
  • po pół strąka zielonej i czerwonej papryki
  • przyprawa do mięsa mielonego, 1 opak.
  • tłuszcz do smażenia
  • ser żółty, 6 plastrów
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z bułeczek ściąć spód, wydrążyć miąższ. Cebulę pokroić w piórka, paprykę w kostkę. Zeszklić na patelni, następnie dodać mięso. Smażyć razem chwilę, wsypać przyprawę do mięsa mielonego. Smażyć, aż mięso będzie gotowe, o apetycznym kolorze.

  2. Przygotowany farsz nakładać do bułeczek, na wierz położyć plaster sera. Zapiekać w piekarniku, aż ser się roztopi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mari 28 listopada 2011 Dzisiaj robię to na kolację. Mój mąż będzie zachwycony :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 06 lipca 2010 chrupiące pieczywo, solidne wypełnienie i ciągnący się ser- to coś dla mnie

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Manuela73 05 lipca 2010 To jest pyszne, jeszcze faktycznie pieczareczki i tylko trzeba uważać, żeby sobie podniebienia nie poparzyć, :) Super kolacyjka!

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 04 lipca 2010 Rewelacja, ja dodałabym jeszcze pieczarki :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 03 lipca 2010 Znasz się na dobrych smakach, to moje smaki.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń