Do góry

Przekąski Przepis na:

Buleczki francuskie z farszem

Buleczki francuskie z farszem

Autor: magdaniel

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1542

Dodano: 19.02.2010

Odsłon: 29713

Swietna przekaska badz kolacja dla tych ktorzy lubiafrancuskie ciasto

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pokroic por i boczek razem podsmazyc na patelni, wymieszac z utartym serem, z farszu tworzyc kulki,

  2. ciasto pokroic na kawaleczki ( wielkosc i ksztalt zalezy od upooban ) na kazdy kawalek nalozyc kulke farszu brzeg ciasta zawinac pod spod i ukladac zagieciami ciasta do dolu, na kazdej buleczce zrobic niewielkie naciecia by farsz mogl odparowywac w czasie pieczenia,

  3. Posmarowac kazda buleczke roztrzepanym jajkiem, piec okolo 20 - 25 min w temperaturze okolo 220 - 250 stopni

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

joanna2552 13 grudnia 2010 hej
mam pytanie czy zamiast drożdży instant można dodać zwykłe i ile gram
Dziękuje za odpowiedz

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

milk313 03 marca 2010 szybkie danie, ale przedewszystkim smaczne:))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 19 lutego 2010 Jesteś mistrzynią bułeczek i zapiekanek - pięknie wyglądają i mają super nadzienie

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń