Do góry

Śniadania Przepis na:

Bułeczki maślane

Bułeczki maślane

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 641

Dodano:

Odsłon: 2071

Bułeczki najlepiej smakują z masełkiem i ulubionym dżemem

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z drożdży, cukru, cukru waniliowego oraz żółtek i połowy szklanki mleka robimy zaczyn, który mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Gdy ruszy dodajemy do niego pozostałą część mleka, przesianą mąkę, roztopione masło, szczyptę soli i wyrabiamy gładkie ciasto, odstawiamy do ponownego wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie formujemy z niego bułeczki, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch smarujemy białkiem i posypujemy sezamem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i pieczemy przez 25 minut. SMACZNEGO !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń