Do góry

Śniadania Przepis na:

Bułeczki sezamowe z ziołami

Przepis dnia 2012-10-01
Bułeczki sezamowe z ziołami

Autor: pytys

Przepisów i artykułów: 67 Ocena: 961

Dodano: 24.09.2012

Odsłon: 3091

Pyszne bułeczki.Dobre na śniadanko lub kolacje

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę (2 łyżki odłożyc do formowania bułek) i proszek do pieczenia przesiać do miski.Posolić, dodac roztarny widelcem ser.

  2. Zieleninę opłukać, osuszyć i drobno pokroić.Dodać razem z sezamem do reszty.Wyrobić gładkie ciasto, stopniowo dodając mleko.

  3. Z ciasta uformować wałek o śr.ok 6 cm.Pokroić na 12 części.Rękami oprószonymi mąką formować okrągłe bułeczki.Każdą na wierzchu naciąć na krzyż.

  4. Blachę natłuścić, ułożyć bułki, posmarować je mlekiem skondensowanym.

  5. Mąkę (2 łyżki odłożyc do formowania bułek) i proszek do pieczenia przesiać do miski.Posolić, dodac roztarny widelcem ser.

  6. Zieleninę opłukać, osuszyć i drobno pokroić.Dodać razem z sezamem do reszty.Wyrobić gładkie ciasto, stopniowo dodając mleko.

  7. Z ciasta uformować wałek o śr.ok 6 cm.Pokroić na 12 części.Rękami oprószonymi mąką formować okrągłe bułeczki.Każdą na wierzchu naciąć na krzyż.

  8. Blachę natłuścić, ułożyć bułki, posmarować je mlekiem skondensowanym.

  9. Piec ok 20 - 25 min. w temp. 200`C.Najlepiej smakuja świeże.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń