Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułeczki.Dobre na śniadanko lub kolacje
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Mąkę (2 łyżki odłożyc do formowania bułek) i proszek do pieczenia przesiać do miski.Posolić, dodac roztarny widelcem ser.
Mąkę (2 łyżki odłożyc do formowania bułek) i proszek do pieczenia przesiać do miski.Posolić, dodac roztarny widelcem ser.
Zieleninę opłukać, osuszyć i drobno pokroić.Dodać razem z sezamem do reszty.Wyrobić gładkie ciasto, stopniowo dodając mleko.
Zieleninę opłukać, osuszyć i drobno pokroić.Dodać razem z sezamem do reszty.Wyrobić gładkie ciasto, stopniowo dodając mleko.
Z ciasta uformować wałek o śr.ok 6 cm.Pokroić na 12 części.Rękami oprószonymi mąką formować okrągłe bułeczki.Każdą na wierzchu naciąć na krzyż.
Z ciasta uformować wałek o śr.ok 6 cm.Pokroić na 12 części.Rękami oprószonymi mąką formować okrągłe bułeczki.Każdą na wierzchu naciąć na krzyż.
Blachę natłuścić, ułożyć bułki, posmarować je mlekiem skondensowanym.
Blachę natłuścić, ułożyć bułki, posmarować je mlekiem skondensowanym.
Piec ok 20 - 25 min. w temp. 200`C.Najlepiej smakuja świeże.