Do góry

Przekąski Przepis na:

Bułeczki śniadaniowe szpekuchy

Bułeczki śniadaniowe szpekuchy

Autor:

Przepisów i artykułów: 2068 Ocena: 11107

Dodano:

Odsłon: 544

Kolejny przepis mojej Babci z Bieszczad.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie farszu:
    Wędzonkę pokroić w kostkę i usmażyć na tłuszczu z pokrojoną cebulą, po czym lekko przestudzić.
    Wykonanie:
    Drożdże utrzeć w 100 ml letniej wody ze szczyptą cukru. Następnie wlać do mąki, dodać masło, wbić jajka, wyrobić ciasto.

  2. Przełożyć na stolnicę wysypaną mąką, rozwałkować i pokroić w prostokąty. Nałożyć farsz, zlepić brzegi i posmarować rozmąconym żółtkiem.

  3. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180-190 stopni przez 25 minut. Podawać z czerwonym barszczykiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń