Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bułeczki z budyniem i kruszonką"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 47
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 145
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 154
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 385
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 47
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 145
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 154
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 385
Składniki
Cukier oraz drożdże rozpuść w mleku. Do przesianej mąki dodaj sól, jajko, tłuszcz oraz mleko z droż- dżami. Zagnieć elastyczne ciasto. Przełóż je do miski, przykryj i odstaw do wyrośnięcia na około 60 min.
300 ml mleka zagotuj z cukrami i masłem. Do pozostałego mleka dodaj obie mąki oraz żółtka, wymieszaj. Wlej do wrzącego mleka. Mieszając, gotuj, aż masa zgęstnieje. Wystudź. Wszystkie kruszonki połącz ze sobą, rozcierając je między palcami.
Wyrośnięte ciasto rozwałkuj i wytnij z niego ok. 20 kółek (powinny być większe niż średnica foremki). Wyłóż nimi dno oraz boki foremek. Wnętrze wypełnij budyniem i posyp kruszonką. Przykryj ściereczką i odstaw na ok. 30 minut. Piecz 20-30 minut w temperaturze 180°C.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Sztuka: 270 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie