Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mmm pyszne, najlepsze ciepłe. Wstać o 6 rano zarobić ciasto drożdżowe, położyć się, wstać o 8 i upiec rodzince:D.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 490
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1322
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 66
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 356
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 490
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1322
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 66
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 356
Składniki
Z drożdży zrobić rozczyn (drożdże dodać do ciepłego mleka plus cukier i odstawić w ciepłe miejsce żeby wyrosło np. kaloryfer). Wyrobić ciasto, pod koniec wyrabiania dodać rozpuszczone masło.Ciasto powinno być gładkie i bardzo dobrze wyrobione. Umieścić w misce, przykryć ręczniczkiem i pozostawić do podwojenia objętości około 1,5 h
Podzielić na 12 równych części. formować z nich kulki, następnie każdą spłaszczyć i ulepić w podłużną bułeczkę. Odstawić na 30 min.
Składniki na farsz wymieszać widelcem. Wyrośnięte bułeczki posmarować jajkiem. Ostrym nożem naciąć wzdłuż, wcisnąć w to miejsce nadzienie. Piec około 15 min 180 stopni.
Przepis pochodzi ze strony mojewypieki.blox.pl