Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe bułeczki z dodatkiem wiśni to słodka propozycja do kawy lub na drugie śniadanie. Zdrowe, domowe wypieki, to najlepsze co możemy zaoferować naszym domownikom oraz gościom ;)
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 38
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 677
Szybka i smaczna
Odsłon: 11240
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 284
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 38
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 677
Szybka i smaczna
Odsłon: 11240
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 284
Składniki
Wiśnie zasypać cukrem i odstawić, by puściły sok. Drożdże zasypać cukrem, by się rozpuściły. Stopione masło wymieszać z letnim mlekiem i zalać drożdże, dodać kilka łyżek mąki i odstawić na kilka min. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Wyrośnięte ciasto podzielić na równe części, do każdej kłaść wiśnie i zwinąć w kulkę. Zostawić do napuszenia.
Ze stopionego masła, mąki i cukru pudru przygotować posypkę-wszystko ze sobą połączyć. Wyrośnięte bułeczki układać na blasze wyłożonej papierem, posmarować stopionym masłem i posypać posypką. Piec w temp. 160 stopni przez ok. 30-35 min. Smacznego!